Selecteer een pagina

Gemarineerde kip uit Madagaskar

Ingredienten:

Voor 4 personen

Biologische kipfilet 6 ons

5 tenen knoflook

wok olie

gluten vrije ketjap

sambal

Bereidingswijze:

Meng de uitgeperste knoflook, eetlepel sambal, 7 eetlepels olie en een halve fles ketjap goed door elkaar. Snij de kipfilet in dikke lange stukken en laat het 1 nacht in de koelkast marineren. Je bakt de volgende dag de kip in een braadpan, eerst goed heet aanbakken, dan vuur lager en de marinade erbij gieten zodat het kan garen.

 

Bijgerecht:

5 smaakvolle grote tomaten

2 sjalotten

sambal

1 teen knoflook

zout (keltisch zeezout)

Bereidingswijze:

Hak de tomaten, de sjalotten en de knoflook fijn. Meng vervolgens alles door elkaar, beetje zout, theelepel sambal en een scheutje olijfolie. Zet het in de koelkast en haal het er pas uit net voordat je gaat eten.

 

Dit gerecht laat zich goed combineren met sperziebonen, kook ze echter niet te gaar. Ik ben geen voorstander van teveel koolhydraten eten vooral s’avonds, maar mocht je er toch trek in hebben dan kun je er rijst bij eten. De tomaten salsa, die je koud serveert is heerlijk bij de warme en pittige kip maar ook over de rijst!

Een simpele maaltijd, gluten vrij voor diegene die dat graag willen, makkelijk te bereiden, niet duur en weer eens wat anders als de standaard flesjes marinade met de tientallen E nummers en toevoegingen die we niet nodig hebben.

Smakelijk!