Selecteer een pagina

Er zijn enorm veel verschillende methodes van trainen, en het lijkt wel alsof iedereen opnieuw “het wiel” wilt uitvinden. Erg lastig om als sporter maar ook als trainer de juiste en meest effectieve manier te vinden. In mijn ruim 25 jaar ervaring heb ik op vele manieren getraind en trainingen gegeven en de meest effectieve manier met het maximale resultaat is toch wel het trainen volgens het “overload principe”. Verwar overload niet met overbelasting. De correcte vertaling is: zwaarder dan normaal. Met andere woorden om meer spiermassa te generen moet je je lichaam zwaarder belasten dan normaal. Dit kun je op verschillende manieren bewerkstelligen, met intensiteit en met volume. Het belangrijkste is dat je het maximale uit iedere oefening haalt en het juiste gewicht zoekt zodat je niet te licht maar ook niet te zwaar traint. Genoeg herstel tijd na je training is cruciaal om vervolgens ook bij de volgende training het maximale resultaat te kunnen behalen. Daarbij is afwisseling in je training schema’s echt een must!

Na een intake gesprek met klanten maak ik op maat gemaakte schema’s die passen bij de wensen maar vooral ook bij: de levensstijl, sport verleden, leeftijd en eventuele blessures of beperkingen en dit volgens het “overload principe”.

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen en ben je klaar om serieus te gaan sporten? Neem dan vrijblijvend contact met me op en dan gaan we samen werken aan een gezondere en sterkere versie van jezelf!