Selecteer een pagina

Eerst was Chinese groene thee de hype die je moest drinken en nu is er de Japanse variant, Matcha thee. Alhoewel “nieuw” is het zeker niet, misschien bij ons nog niet heel lang bekend maar in Japan werd de eerste Matcha thee rond het jaar 1000 gedronken.  Er zijn veel onderzoeken over Matcha te vinden, veel artikelen zijn er geschreven en je kunt het inmiddels op bijna elke straathoek kopen. Wat is Matcha thee nu precies en waarom is het zo gezond voor ons? Ik zal proberen om een duidelijk en niet te wetenschappelijk verhaal te maken

4 weken voor de oogst worden de theeplanten met matten afgedekt zodat ze in de schaduw staan. Hierdoor verhoogd de productie van het bladgroen en ontstaat er meer chlorofyl (helpt bij het ontgiften van ons lichaam) en andere geneeskracht. Na 4 weken worden de fijnste en bovenste bladeren geselecteerd om vervolgens gestoomd, gedroogd en verpulverd te worden tot een poeder.

Het sterke epigallocatechinen oftewel EGCG is een zeer sterk antioxidant en volgens sommige onderzoeken tot wel 135 keer zo sterk dan het antioxidant uit Chinese groene thee. Terugkerende beweringen zijn voornamelijk dat Matcha thee goed is voor/tegen:

Obesitas, Diabetes, Alzheimer, beschadigd huidweefsel, hart-en vaatziekten enz. Ik zie af en toe door de bomen het bos niet meer maar ben nog geen slecht verhaal tegengekomen over Matcha thee en als fervent drinkster van deze thee kan ik je het alleen maar van harte aanbevelen. Ik voel me er fit door, alert en heb een zeer goede spijsvertering. Dat het daarnaast wellicht ook goed is om de vrije radicalen te elimineren die ziektes veroorzaken die we liever niet willen dan is dat helemaal mooi meegenomen.

Ben je op zoek naar een kwalitatief goede Matcha thee? Neem dan contact met mij op!