We hebben allemaal wel eens zin om te snoepen en dat moet ook kunnen. Ik geloof niet in een dieet of jezelf alles ontzeggen maar merk ook dat ik vaak niet blij wordt van het assortiment koek/cake en taart. Ik heb een recept voor een heerlijke maar ook gezonde snack: Glutenvrij Bananenbrood!
Dit heb je nodig:
150 gram amandelmeel
3 rijpe bananen
60 gram walnoten of pecans
40 gram dadels en/of vijgen
3 eieren
1/2 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 175 graden. Ontpit de dadels en snij ze samen met de vijgen fijn. Prak de bananen tot een gladde massa, dit kan ook in de keukenmachine. Roer de kleine stukjes dadels en vijgen er doorheen.
Klop de eieren goed luchtig in een grote kom en roer hier het amandelmeel door heen. Als het goed gemengd is roer dan het gladde bananenmengsel erbij.
Hak de walnoten grof en roer ze samen met het zout en het bakpoeder door het beslag.
Leg een vel bakpapier in een cakevorm en giet het mengsel erin.
Plaats de cakevorm in de verwarmde oven en bak het bananenbrood in 55 minuten gaar.
Zodra het klaar is til je het brood met het vel bakpapier uit het blik en laat het afkoelen.
Een heerlijke gezonde en glutenvrije manier van snoepen
Geniet ervan!