Selecteer een pagina

Een Dieet is een voeding die aan een specifieke leefregel voldoet. Het woord dieet is afgeleid van het Griekse woord Diata, hetgeen zoveel betekent als “leefregel”.

Er staat nergens: jezelf uithongeren, shakes drinken, poeders, sapjes en jezelf alles ontzeggen en niets gunnen!

Een gezonde levensstijl waarin variatie en verse producten horen en op zijn tijd jezelf verwennen dat is waar ik in geloof, en wat volgens mij beter werkt dan welk dieet dan ook!

Maar ik snap ook dat het tegenwoordig ontzettend moeilijk is om het kaf van het koren te onderscheiden maar nog belangrijker, om te vinden wat bij jou past en jouw levensstijl.

Vaak denkt men te moeilijk en ziet eerder obstakels en onmogelijkheden dan uitdagingen en mogelijkheden!

Je gezonde verstand gebruiken en luisteren naar je lichaam is stap 1.

Ben je moe na het eten, opgezet gevoel? Dan heb je waarschijnlijk teveel gegeten en/of teveel koolhydraten.

Probeer een hongergevoel te vermijden, en eet regelmatiger. Daarmee hou je je spijsvertering optimaal en voorkom je dat je teveel in 1 keer eet.

Leer etiketten lezen! Als je vlees, vis of vleeswaren koopt dan horen er niet meer dan 2/3 ingrediënten in te zitten. Vlees of vis op 1, specerijen en hooguit een conserveringsmiddel, that’s it! Als de lijst oneindig lang is dan eet je meer e-nummers en toevoegingen dan het oorspronkelijke product.

Eet seizoensgebonden producten, verdiep je in wat groeit en wanneer? Daarmee heb je variatie in je voeding maar ook de meeste vitamines en mineralen te pakken.

Keep it simple, keep it stupid!